Portioner: 8 st

25 g jäst
3 dl vatten
3 msk olivolja
1 tsk salt
7 – 7 1/2 dl vetemjöl
125 g getost eller fårost
färsk rosmarin
flingsalt
olivolja

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.

Skär eller smula osten i bitar.

Sätt ugnen på 250 C. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den ev. med resten av mjölet. Dela degen i 8 bitar (för 8 st). Forma varje bit till en rund bulle. Platta eller kavla ut den till ca 10 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Låt dem jäsa ca 15 minuter.

Lägg getost och små rosmarinkvistar i degen. Ringla över olivoljan och strö över lite flingsalt.

Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Servera bröden med en sallad, parmaskinka eller salami.

För alla
Innehåller mjölk och gluten.

Tips
Ät nygräddade till soppa.