Pasta med Rostad Rotselleri, Tegelrökt Skinka & Mandelströssel

8 små portioner

Rostad rotselleri och kräm:
1 st rotselleri,ca 600 g, skalad och tärnad
2 vitlöksklyftor, med skal
1 msk rapsolja
5 kvistar timjan
2 msk creme fraiche
1 msk parmesan
salt och svartpeppar

Värm ugnen till 200°.
Lägg rotselleri, vitlök och timjan på ett bakplåtspapper och droppa på olja. Rosta dem
gyllene i 10-15 minuter tills gyllene.
Mixa 2/3 delar av rotsellerin med vitlöken som skalats, creme fraiche och parmesan och
smaka av med salt och peppar.
Resterande tärningar kryddas med lite salt

Mandelströssel:
1 tunn skiva surdegsbröd, gärna råg
2 msk mandlar, skivade
5 st Grok, krossade
2 msk riven parmesan
1 tsk färska timjanblad
1/2 citron, fint rivet skal

Dela surdegsbrödet i bitar och rosta tillsammans med mandel i en panna. Det skall li
gyllene och krispigt. Låt kallna och krossa ev stora brödbitar med baksidan av en sked.
Blanda med Grok, parmesan, timjan och citron.

Pastan och skinkan:
Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Häll av med låt en matsked av kokvattnet ligga
kvar i kastrullen. Vänd ner rotsellerikräm och rostade tärningar av rotseller och blanda väl.
Servera med tunna skivor av tegelrökt skinka och mandelströssel.
Gott med en tomatsallad.

Samarbetspartners:
Italienska vinbolaget / La Pasta Campofilone
Johan i Hallen
Grok
Olsegården