Salma Sashimi med Sesam & Krämig Kålsallad med Ingefära

8 förrätter

Kålsallad:
6 dl strimlad spetskål
1 dl fint strimlad kålrabbi
1 dl fint strimlat syrligt äpple
1 msk fint strimlad gari ( picklad ingefära)
2 msk majonäs
2 msk smetana
salt och chili explotion

Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och lite chili explotion.

Lax sashimi:
500 g Salmalax
1 tsk flingsalt
1 tsk rårörsocker
2 msk sweet chili
1 msk sesamolja
1 msk soya
1/2 lime, fint rivet skal och juice
2 msk rostade sesamfrö

Dela laxen på längden och snabbgrava i salt och socker i ca 10 minuter.
Rör under tiden ihop sweet chili, sesamolja, soya och lime och smaka av.
Skiva laxen och lägg på fat. Slå marinaden över och toppa med rostade sesamfrö.

Tillbehör
Vattenkrasse eller liten krispig sallad

Samarbetspartners:
Salmalax
Olsegården