RECEPT

Recept

Kardemummabullar med rabarber i form, se bild instagram

VETEDEG:

800 g vetemjöl

100 g mjukt smör

125 g strösocker

50 g färsk jäst

20 g nystötta kardemummakärnor

10 g salt

3,5 dl mjölk

FYLLNING:

150 g mjukt smör

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3 dl tunt skuren rabarber

1 tsk potatismjöl

– Lägg helt enkelt alla ingredienser till vetedegen rätt upp och ner i bunken till en bakmaskin. Låt maskinen arbeta  ihop en glansig bulldeg genom att knåda den i ca 15 minuter. Lägg den på en ren arbetsyta och låt vila fem minuter.

  • Kavla sedan ut degen till en rektangel, ca 30x40 cm.
  • Bred ut smör på degen, strö över socker och vaniljsocker. Fördela rabarber över degen och pudra över potatismjöl. Rulla ihop och skär ca 1,5-2 cm tjocka skivor. Fördela dem i en bakplåt med bakplåtspapper och låt jäsa 2-3 timmar under bakduk.
  • Grädda bullarna i ca 15 minuter på 180 gader.  Jag penslar dem inte med ägg utan pudrar dem  med florsocker innan servering istället..

Tips: Vanligtvis brukar jag nattjäsa bullar, men då utan bär eller frukt fyllning. Frukt och bär släpper nämligen vätska i degen och då blir bullen lätt blöt i botten…

Smaklig måltid!

Örtsås

Örtsås

Vår örtsås är omtyckt och lite av en universal sås som passar till det mesta! 1 liten vitlöksklyfta 1 ägg 1 msk dijonsenap 1 tsk honung 2 tsk vitvinsvinäger 2 dl första örter , tex basilika, dill och persilja ca 2-3 dl matolja Salt och svartpeppar. Såhär gör du Lägg... läs mer
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Vårt snabba frukt- och nötbröd är mycket omtyckt och passar superbra till en god lagrad ost. Frukten brukar vi variera, det kan vara allt från russin och tranbär till fikon eller dadlar och det är gott att blanda! Brödet är riktigt saftigt och därför hållbart. Det som... läs mer
Focaccia

Focaccia

Portioner: 8 st 25 g jäst 3 dl vatten 3 msk olivolja 1 tsk salt 7 – 7 1/2 dl vetemjöl 125 g getost eller fårost färsk rosmarin flingsalt olivolja Så här gör du Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar... läs mer