Recept
Kardemummabullar med rabarber i form, se bild instagram
VETEDEG:
800 g vetemjöl
100 g mjukt smör
125 g strösocker
50 g färsk jäst
20 g nystötta kardemummakärnor
10 g salt
3,5 dl mjölk
FYLLNING:
150 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl tunt skuren rabarber
1 tsk potatismjöl
– Lägg helt enkelt alla ingredienser till vetedegen rätt upp och ner i bunken till en bakmaskin. Låt maskinen arbeta ihop en glansig bulldeg genom att knåda den i ca 15 minuter. Lägg den på en ren arbetsyta och låt vila fem minuter.
- Kavla sedan ut degen till en rektangel, ca 30x40 cm.
- Bred ut smör på degen, strö över socker och vaniljsocker. Fördela rabarber över degen och pudra över potatismjöl. Rulla ihop och skär ca 1,5-2 cm tjocka skivor. Fördela dem i en bakplåt med bakplåtspapper och låt jäsa 2-3 timmar under bakduk.
- Grädda bullarna i ca 15 minuter på 180 gader. Jag penslar dem inte med ägg utan pudrar dem med florsocker innan servering istället..
Tips: Vanligtvis brukar jag nattjäsa bullar, men då utan bär eller frukt fyllning. Frukt och bär släpper nämligen vätska i degen och då blir bullen lätt blöt i botten…
Smaklig måltid!

Örtsås
Vår örtsås är omtyckt och lite av en universal sås som passar till det mesta! 1 liten vitlöksklyfta 1 ägg 1 msk dijonsenap 1 tsk honung 2 tsk vitvinsvinäger 2 dl första örter , tex basilika, dill och persilja ca 2-3 dl matolja Salt och svartpeppar. Såhär gör du Lägg... läs mer
Frukt- och nötbröd
Vårt snabba frukt- och nötbröd är mycket omtyckt och passar superbra till en god lagrad ost. Frukten brukar vi variera, det kan vara allt från russin och tranbär till fikon eller dadlar och det är gott att blanda! Brödet är riktigt saftigt och därför hållbart. Det som... läs mer